NAAR BOVEN

▲▲▲▲

▲▲▲▲

De laatste 5 aanvullingen

Bewoners die zijn overleden

Wijkagent en BOA

Komende werkzaamheden

Het laatste nieuws

MFC De Bogen

Wist U dat ...


Weetjes van het alarmnummer 112


Ingezonden Brieven


Vraag en aanbod


Gedichten over De Bogen


Bewoners die ons de laatste
6 maanden zijn ontvallen
Bingo Wijkvereniging Drielanden

“Wees alert voor verkopers aan de deur”

Wij hebben ‘tuinridders’ in ons midden

Inleveren van oude en/ of kapotte apparaten

De verdwenen boeken …

Huissleutel vergeten?

Beste bewoners ...

Toegangscontrole


BINGO WIJKVERENIGING DRIELANDEN

Voor 2024 zullen er weer 3 bingomiddagen worden georganiseerd. De 1e bingo van 2024 wordt gehouden op woensdag 7 februari van 14:00 – 17:00 uur (zaal open om 13.30 uur) in de aula van het MFC De Bogen, Triasplein 11 in Harderwijk.


De toegang bedraagt € 2,50 voor leden van de wijkvereniging en € 5,00 voor niet-leden. Hiervoor ontvangt u voor elke ronde een gratis bingokaart. Totaal worden er 5 ronden gespeeld. In de pauze ontvangt u tevens een gratis kopje koffie of thee.

Extra bingokaarten en bingomarkers zijn bij de kassa te koop.


Ook dit keer hebben wij weer mooie 1e, 2e en 3e prijzen. Bij een dubbele bingo wordt er gedobbeld met een grote dobbelsteen. De verliezers gaan bij ons niet met lege handen naar huis maar krijgt een bonusprijs. U komt toch ook. Neem gerust uw huisgenoten, vriend of vriendin mee.


O ja, de volgende bingo’s staan gepland op de woensdagen 15 mei en 16 oktober 2024.

WEES ALERT VOOR VERKOPERS AAN DE DEUR”

Het is een oude truc waar nog steeds mensen intrappen: oplichting met pannen- of messensets.

Onlangs werd een inwoonster van Ermelo de dupe van een oplichter die haar met een mooi verhaal ‘dure’ pannensets, een messenset en een stofzuiger wist aan te smeren.


De politie Harderwijk doet een oproep aan inwoners om alert te zijn op verkopers aan de deur. “Wordt u op straat of aan de deur aangesproken door iemand die u met een mooi verhaal zo’n buitenkansje aanbiedt? Trap er niet in. Zeg dat u geen interesse hebt”, luidt het advies van de politie.


Foto maken

Meldingen van dergelijke verkopers aan de deur kunnen gemeld worden aan de politie via 112. “Probeer een foto van de verkoper te maken en/of het kenteken van de auto van de verkoper te noteren of te fotograferen.” (0123)

WIJ HEBBEN ‘TUINRIDDERS’ IN ONS MIDDEN

U bent ze vast wel eens tegengekomen. Wat hun zo bijzonder maakt, is dat zij niet alleen de binnentuin schoonmaken, maar ook vaak te vinden zijn rond ons complex om onkruid te verwijderen en zwerfvuil op te ruimen. Het zijn Bert Wübbels en Aad Koevoets.


U zult begrijpen dat zij tijdens de schoonmaakdagen helemaal in hun nopjes waren. Hun motto is “Vuil veroorzaakt vuil”, dus vandaar dat men vuil wil weghalen/ opruimen; niet alleen op de schoonmaakdag maar het hele jaar door.


Hun inzet is zeker niet onopgemerkt gebleven. Na de schoonmaakdag is Bert tot ‘tuinridder’ geslagen en niet lang daarna ook Aad. De gemeente Harderwijk heeft een complete schoonmaakset aan deze ‘ridders’ in bruikleen gegeven (hesje, grijper, vuilnisring en -zakken). (0123)

Bert en Aad, bedankt voor jullie inzet

VvE bestuur

INLEVEREN VAN OUDE EN/ OF KAPOTTE APPARATEN

Heeft u oude en/ of kapotte apparaten (geen witgoed) dan kunt u deze inleveren bij het kantoor van de huismeester. Wij zullen er dan voor zorgen dat deze apparaten bij het Recycle Atelier van ’s Heerenloo te Ermelo komen.

Zij schroeven o.a. afgedankte magnetrons, platenspelers en andere apparatuur uit elkaar.

Alles wordt daarna gesorteerd en weer hergebruikt of naar het geschieden afval gebracht. Priegelwerk, waar geduld voor nodig is. Maar dat hebben deze medewerkers wel.  Dus ook oude/ kapotte laptops, computers, telefoons, koffiezetapparaten, broodroosters, stofzuigers zijn welkom. Alles met een stekker is welkom. (1222)

DE VERDWENEN BOEKEN …

We hebben enorm veel leuke en enthousiaste reacties gekregen op de mini-bibliotheek in de hal van blok 4.

Een idee van Coby van den Hoorn, een begeleidster van ’s Heerenloo.

Veel mensen zetten er boeken in en nemen een ander boek mee. Als je het gelezen hebt zet je het weer terug. Ook worden er vaak puzzels in gelegd, waar ook veel mensen blij mee zijn. Als je hem gemaakt hebt leg je het weer terug. Hoe meer alles wisselt, hoe meer mensen je blij kunt maken.


Maar wat is nu het gekke bij De Bogen

Je ziet geen enkel boek of puzzel ooit weer terug. Het is nog veel gekker, want vaak is de hele boekenkast leeg, en dit gebeurt al wekenlang.


Wie o … wie neemt alle boeken mee of weet waar alles blijft?

Je neemt toch niet zomaar een hele rij boeken onder je arm mee, en wat moet je ermee. Het meenemen wordt toch echt door een medebewoner gedaan, want zonder tag kom je de hal niet in.


Dit is niet de opzet van de boekenkast

Gelukkig balen hier al veel medebewoners van en wordt de boekenkast extra in de gaten gehouden. Misschien krijgt iemand spijt en staat de boekenkast volgende week tot de onderste plank vol. (1222)

HUISSLEUTEL VERGETEN?

De afgelopen maanden is het voorgekomen dat bewoners zich hadden buitengesloten. De sleutelbos was vergeten en lag nog in de woning.


Wat nu!

Familieleden die een sleutel hebben wonen te ver weg en wilt u met dit ongemak niet belasten, of zijn niet bereikbaar. Dan maar naar de huismeester of een van de bestuursleden van de VvE. Helaas, zowel de huismeester en/ of de bestuursleden van de VvE hebben geen loper voor woningen en/ of brievenbussen.


Als huurder kunt u bellen naar Omnia.

Huiseigenaren dienen zelf een slotenmaker te bellen.


Hoe kunt u dit voorkomen:

  • Zorg ervoor dat naast familie/ vrienden ook uw buren beschikken over een reservesleutel
  • Plak een sticker op de binnenkant van uw deur met de tekst ‘Sleutel niet vergeten’
  • Doe een reservesleutel of tag in een tas die u vaak meeneemt
  • Zet telefoonnummers van slotenmakers in uw mobiel


Wij hopen dat het u nooit overkomt! (1222)

BESTE BEWONERS,

Vriendelijk, doch dringend verzoek.

Geen brood meer te strooien in de binnentuin!

Hierdoor worden zwermen meeuwen aangetrokken
die de ramen en balustrades bevuilen.

Ook voor ratten is dit aantrekkelijk eten!


Bij voorbaat dank,

Tuincommissie van De Bogen

TOEGANGSCONTROLE

Wij als bewoners hebben een druppel (tag) om ons appartementencomplex binnen te komen. Hierdoor houden wij ons complex “veilig” tegen ongenode gasten.

Echter, voor het waarborgen van deze veiligheid, moeten we allemaal wel meewerken. Zo komt het regelmatig voor dat bewoners worden gevolgd door andere personen omdat de toegangsdeur nog niet gesloten is. Dit kunnen personen zijn die bij een bewoner op bezoek gaan. Maar het komt ook voor dat dit iemand is die hier eigenlijk niets te zoeken heeft.


Om ons complex dus veilig te houden, vragen wij u deze persoon of personen aan te spreken en te vragen of zij toch buiten bij de desbetreffende bewoner willen aanbellen. Dit voorkomt dat ongenode gasten door ons complex gaan zwerven.


Ook vragen wij u niet open te doen bij colportage (verkopers) aan de deur. Eenmaal ons appartementencomplex binnen kunnen zij bij alle woningen aanbellen en worden bewoners direct bij de interne voordeur hiermee geconfronteerd. Dit geeft geen veilig gevoel. Met uw samenwerking kunnen wij ons complex veilig houden. (0222)

ONZE BEWONERS